Ajattelinpa vaihteeksi tehdä tällaisen makean herkun.
Pohja:
4 valkuaista
2dl sokeria
1tl peruna- tai maissijauhoja
1tl vanilliinisokeria
1tl etikkaa
Pinnalle:
kermavaahtoa
hedelmiä
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vanilliinisokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka. Piirrä leivinpaperille vuokaa apuna käyttäen rengas jonka halkaisija on noin 24 cm. Levitä marenkiseos renkaan sisään niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle. Paista 125-asteisessa uunissa 1 1/2 - 2 tuntia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakulle ja asettele hedelmät pinnalle. Minä lisäsin kermavaahdon päälle hieman kinuskikastiketta ennen hedelmiä.
Kommentit