Tällä samalla ohjella teen oikeastaan aina suolaisen piirakan, täytteet vain vaihtuvat.

1271576966_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä kertaa täytteenä kinkkua, pekonia, purjoa, keltaista paprikaa, suikalejuureksia ja persiljaa.

Täytteen päälle:

1 prk ranskankermaa

1 prk kermaviiliä

3 munaa

juustoraastetta

hieman maitoa ja suolaa

Pohja:

150 g margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 dl juustorastetta

1 dl kylmää vettä

Sekoita jauhot, suola ja juustoraaste, lisää pehmeä margariini ja nypi aineet sormin.  Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa.

Kaulitse taikina pellille ja paista alimmalla ritilätasolla 225 asteessa 10 min. lisää täytteet ja jatka paistamista n. 20 min.

Itse tein taikina kaksinkertaisena, ehkä noin 2/3 osaa taikinasta käytin, mahtui isolle pellille ja pakkaseen laitoin lopun taikinan. Jäi sen verran että siitä saa vielä pyöreään vuokaan tehtyä piirakan.