Juustokakkua en ole aikasemmin kokeillut tehdä, nytpä pitikin sitten synttäreille tehdä ja kyllä tuli hyvää
Vähän pääsi reunalta valumaan, laitoin marjat jäisinä kakun päälle ja siihen sitten kiille päälle.
Pohja:
220g kaurakeksejä
100g margariinia
Murskaa keksit ja sulata margariini, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Täyte:
2,5 dl flora vispiä
200 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
sitruunamehua 2 rkl
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. kiehauta sitruunamehu ja liota liivatteet sinne(purista ylimääräinen vesi pois). Sekoita täytteen joukkoon ja levitä keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Kiille:
2 dl mehua
1 dl hyytelösokeria
Sekoita hyytelösokeri kiehuvaan mehuun, kiehauta ja annan jäähtyä muutama minuutti.
Lisää marjat kakun päälle ja lusikoi liemi siihen päälle. Anna jähmettyä jääkappissa 3-4 tuntia, mieluiten yön yli.
Kommentit