Ekan kerran säilöin kurkkuja kun niitä oli niin paljon ja isoja. Käytin kasvihuonekurkkuja, mutta eiköhän niistä tule yhtä hyviä kuin avomaakurkuista. Tosin en kyllä oikein tykkää etikkakurkuista vaan suolakurkut ovat parempia, mutta jos omatekoiset maistuis paremmalle Hymy

1283503680_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Etikkakurkut:

3 kg kasvihuonekurkkua siivuina

1,5 l vettä

4,5 dl etikkaa

300 g sokeria

200g hilloxkurkkusäilötettä

Kiehuvaan veteen lisätään etikka ja sokeri ja sekoitetaan hyvin. Kurkut käytetään pienissä erissä kuumassa seoksessa hetken aikaa ja ladotaan sitten purkkeihin. Kiehuvaan etikkaseokseen lisätään hilloxkurkkusäilöte ja sekoitetaan hyvin. Purkit täytetään liemellä siten, että kurkut peittyvät. Kansi tiiviisti kiinni ja säilytys viileässä. Parin viikon päästä kurkut ovat valmiita.

Hillox-pussin ohjeessa neuvottiin laittamaan kurkkujen kanssa mustaherukanlehtiä, tillinvarsia ja olikohan piparjuurta. No piparjuurta ei ollut enkä muistanut ostaa tilliä ja mustaherukanlehdet oli jo mennyt aika huonoiksi joten ne kaikki jäi pois. Ei tullut luettua pussin kyljestä kaupassa muuta kuin et etikkaa ja sokeria tarvitaan, jos olis lukenut loppuun asti niin olisin ostanut myös tillin ja piparjuuren. Kuivattua tilliä en viitsinyt laittaa kun on niin hienoa, että olis ollut sit aika tillistä.