Nyt pääsi uusi Wiltonin kurpitsapiirakkavuoka testaukseen, omppupiirakka omista omenoista. Pinnalle tein vielä kaurahiutaleista muruseoksen.
Pohja:
100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa muna joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää sokerivaahdon joukkoon. Painele voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle.
Täyte:
omenaa (laitoin summassa en punninnut)
0,25 dl vettä
0,25 dl sokeria
0,5 tl kanelia
Kuori ja kuutio omenat, laita kattilaan veden, sokerin ja kanelin kanssa ja hauduta omenat puolikypsiksi. Levitä täyte pohjan päälle. Itse en kuorinut omenoita sillä olivat tosi pieniä ja jättämällä kuoret tuli omenatäytteestä kivan punertavaa ja hieman kirpeämpää.
Kuorrute:
50 g margariinia
0,75 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl vaniljasokeria
Yhdistä muruseoksen ainekset nyppimällä ja ripottele omenatäytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit