Kaikenlaisia kokeiluja sitä tuleekin tehtyä ja tänään oli vuorossa Suklaatryffelikakku.

1283883648_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

250 g tummaa suklaata pieninä paloina

125 g suolatonta voita

1/2 dl kuohukermaa

4 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina

1 1/2 dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

Sulata suklaa, voi ja kerma vesihauteessa hiljalleen ja anna sen jälkeen jäähtyä 5min.

Vatkaa keltuiset ja 1dl sokeria vaahdoksi ja sekoita jäähtyneeseen suklaaseokseen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppu sokeri. Kääntele valkuaisvaahto ja siivilöity kaakaojauhe keltuaisseokseen, kunnes on kunnolla sekoittunut.

Laita leivinpaperi 23cm halkaisijalta olevan vuoan pohjalle ja sirottele pohjalle kaakaojauhetta. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35min. Anna jäähtyä ja kumoa kakku, koristele tomusokerilla ja tarjoa jäätelön kanssa.

Täytyy sanoa, että oli omituisin suklaaleivonnainen jonka olen tehnyt. Käytin ihan tavallista margariiniä en siis suolatonta, suklaa oli maitosuklaata ja kerma flora vispiä niin ja kaakaojauhe oli ihan tavallista kaakaojuomajauhetta kun ei leivontakaakaota ollut kaapissa. Ja oli makeaa, pelkältään jopa no ei nyt pahaa, mutta ei niin hyvääkään, mutta jäätelön kanssa ihan maistui, ei tosin suuria määriä pysty syödä makeuden takia.

Kävi vielä semmonen kömmähdys, että laitoin kakun uuniin ja lähdin muihin hommiin ja mies jäi lasten kanssa iltapuurolle ja kakkua vahtimaan. No mies otti kakun hieman aikasemmin pois uunista kun alkoi haista käryneelle, vähän kerkes pinta palaa. Ihmettelin sitten sitä jälkikäteen et miten paloi kun uunin oli vain 180 asteessa, johon mies tuumas et oli yli 200 kun otti pois. En ite tarkistanut kun lähdin pois keittiöstä ja no kukas muu kuin lapset oli käyneet vähän kääntelemässä uunin nuppeja, tänään nimittäin olivat kokoajan laittamassa levyjä päälle. Täytyy tästedes aina tarkistaa ettei pikkusormet käy vääntämässä nuppeja. Hymy