Miehen yritys täytti tänään 10v. ja aikasemmin jo oli puhetta, että se on sitten kakun paikka. No meinas koko kakkua ihan sitten unohtua, muistin että se päivä olis vasta myöhemmin ens viikolla. Kakkupohjan paistoin samalla kun tein tuon tonnikalapiirakan kun oli uuni lämpimänä ja ajattelin et siinä sitten pohja valmiina.

Ystäväni kakkukangas tuli sitten vierailulle tänään ja hän heitti että sun pitää vielä kakku tehdä, tuumasin et en tee tänään et vasta ens viikolla johon mies sit tuumas et tänään se 10v. päivä on. Olikin onni, että ystäväni oli kylässä ja hän tarjoutui vahtimaan lapsia sen aikaa että saisin kakun täytettyä. Ja hänellä kun oli omat lapset mukana joten yksi isompi ja kolme vuoden ikäistä sitten pyöri hänen jaloissa. Mutta niin sain kakun tehtyä, oli kyllä niin kiireessä tehty mutta iha hyvä lopputulos tuli. Katsotaan sit miltä maistuu kun piti tekaista kaapista löytyneistä aineksista. Yhdessä välissä on vadelmahilloa ja kerma-rahkaaseosta ja toisessa sitten lasten persikkasosetta ja persikkakuutioita ja kerma-rahkaseosta.

1274637448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näistä lehti- ja korityllalla tehdyistä reunapursotuksista on tullut mun suosikki kuten myös pintapursotuksiin tuosta ruusukkeesta.

1274637503_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laakeriseppeleen lehdet on tehty ruusunlehtimuotilla marsipaanista. Ruusu marsipaania, tuo oli sellainen harjoituskappale johon en itse ole lainkaan tyytyväinen, mutta ainut joka nyt oli valmiina joten se sai paikkansa kakussa. Kakun pinnalla marsipaanilevy. Pursotukset flora vispiä.

 

Lisäystä:

Oli kyllä hyvää kakkua ja minä itse en oikeastaan täytekakuista tykkää vaikka niitä onkin mukava tehdä. Johtuiko sitten siitä että laitoin kerman sekaan rahkaa jota en muistaakseni ole ennen tehnyt tai sitten sokerikakkupohja jota yleensä en tee.

Tuon kakkupohjan ohje oli helppo, eli neljän muna pohja. Munat rikotaan lasiin ja sokeria ja jauhoja mitataan samankokoiseen lasiin siten että kaikkia on saman verran. 1 tl laitoin leivinjauhetta. Paljon paremman muotoinen tuli tästä pohjasta mitä aikasemmin tekemistäni ja kosteampi mitä muut pohjat. 160 astetta ja n. 40 min tais olla uunissa.