Tämän päiväisen hääpäivän kunniaksi tein jo eilen voileipäkakkua, yhteen aikaa tein usein pienin kakun ihan vain omaan käyttöö, mutta nyt en olekaan varmaan pariin vuoteen tehnyt.
Voileipäkakkuja en ole oikein koskaan osannut koristella ja mietin että mikähän tässäkin kakussa on vikana kun näytti vähän "vajaalta" no sit myöhemmin vasta huomasin kun kakkua oli jo syöty, että nurkista jäi kurkkujen välistä persilja pois. Nyt oikein pistää silmään kun kakkua katsoo. Käytin tässä kakussa oman kasvihuoneen persiljaa ja kurkkua.
Vähän ohjeen tynkää, ihan tarkkaa ohjetta en osaa laittaa kun aina summassa lisäilen maun mukaan.
Grahampaahtoleipää meni melkein kaksi pakettia.
Täyte:
Kinkkua
metvurstia
punaista paprikaa
tuorekurkkua
sinappikurkkusalaattia
raejuustoa
tuoretta persiljaa
maustamatonta sulatejuustoa n. 1/2 rasiaa
kinkkusinappisulatejuustoa n. 1/2 rasiaa
1 prk ranskankermaa
Kuorrute:
2 prk ranskankermaa
1 prk smetanaa
Itse tykkään eniten kun voileipäkakussa on sulatejuustoa, mutta kuorrutukseen sopii hyvin ranskankerma kun ei ole niin tahmeaa mitä sulatejuusto. Reunat jätin ihan vain paljaaksi.
Kommentit