Pizzaa pitkästä aikaa. Siskollani söin kerran rukiista pizzaa ja oli hyvää, joten päätinpä tehdä itsekin vaihteeksi sellaisen.

1283543826_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

2 1/2 dl vettä

2 pussia kuivahiivaa

1/2 öljyä

1 1/2 dl ruisjauhoja

4 1/2 dl vehnäjauhoja

Alkuperäisessä ohjeessa olis ollut ruisjauhoja 2 1/2 dl, mutta laitoin vähemmän ettei tule liian rukiinen.

Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon, lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää öljy. Kaada joukkoon jauhot ja vaivaa taikina hyvin, anna kohota n. puoli tuntia (itse taisin kyllä antaa olla vähemmän aikaa).

Kaulitse pellin kokoiseksi, täytä ja paista 225 asteessa n. 15min.

Itse laitan aina pohjan päällle tomaattimurskaa, mutta myös ketsuppi käy. Tässä pizzassa täytteen oli tonnikalaa, kinkkua, pekonia,  kevytmeetvurstia ja tomaattisiivuja. Melkoinen kaloripommi ja tietenkin reilusti juustoa. Pohjassa ei ole lainkaan suolaa eikä kyllä sitä kaivannutkaan, sillä täytteet olivat sen verran suolaisia, oli jopa ehkä hieman liian suolaista pizzaa. Mutta hyvää kyllä oli, ihan peruspizzaa. Itse tykkään, että pizzassa pitää olla kunnolla täytettä.