Näitä keksejä on tullut tehtyä aikasemminkin ja nämä ovat siinä mielessä myös hyviä että taikinan voi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Rullasin taikinasta rullia ja käärin kelmuun ja pistin pakkaseen, sitten kun esim. vieraita tulee ja jotain itse tehtyä haluaisi tarjota niin pötköt vain sulamaan ja keksit uuniin. Pötköä kannattaa sulattaa vain sen verran että saa hyvin leikattu, ei menetä muota mutta ei ole niin jäistä että murenee. Saa kauniin mallisia keksejä kun jäisenä leikkaa. Ja yhtä hyviltä maistuvat mitä tuoreesta taikinasta paistetut.

1284056938_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

400 g margariinia

4 dl sokeria (osa voi olla fariinisokeria)

2 munaa

5 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

7 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

ripaus suolaa

250g suklaa (käytin maitosuklaata ja valkoista suklaata)

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää  munat yksitellen hyvin vatkaten. Rouhi suklaa veitsellä ja sekoita kuivien ainesten kanssa. Seos lisätää voiseokseen ja sekoitetaan hyvin. Anna taikinan kovettua jääkaapissa hetken. Pyöritä sopivan kokoisiksi tangoiksi ja leikkaa sopivan kokoisia palasia, voit jäädyttää tankoa hetken pakkasessa jolloin muoto pysyy leikatessa tai muotoilla käsin. Paista 200 asteessa kunnes keksit ovat vaaleanruskeita n. 10-15min.

Tästä ohjeesta tulee neljä tankoa ja yhdestä tangosta n. 20 keksiä.

Varmaan tulisi tosi hyviä keksejä jos laittaisi daim-, minttu- tai jotain muuta makusuklaata. Täytyypäs joskus kokeilla olen aina tehnyt vain tummasta-, maito- tai valkosuklaasta.