Näitä keksejä on tullut tehtyä aikasemminkin ja nämä ovat siinä mielessä myös hyviä että taikinan voi pakastaa myöhempää käyttöä varten. Rullasin taikinasta rullia ja käärin kelmuun ja pistin pakkaseen, sitten kun esim. vieraita tulee ja jotain itse tehtyä haluaisi tarjota niin pötköt vain sulamaan ja keksit uuniin. Pötköä kannattaa sulattaa vain sen verran että saa hyvin leikattu, ei menetä muota mutta ei ole niin jäistä että murenee. Saa kauniin mallisia keksejä kun jäisenä leikkaa. Ja yhtä hyviltä maistuvat mitä tuoreesta taikinasta paistetut.
Ohje:
400 g margariinia
4 dl sokeria (osa voi olla fariinisokeria)
2 munaa
5 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
ripaus suolaa
250g suklaa (käytin maitosuklaata ja valkoista suklaata)
Kommentit