1273302273_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

15 digestive keksiä (n. 200g)

100 g voita

Täyte:

400g tuorejuustoa

3 munaa

2 dl sokeria

2,5 dl kermaa

1 dl maissitärkkelystä

1 tl vaniljasokeria

puolikkaan sitruunan mehu ja kuori

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksipohja vuoan reunoille ja pohjalle.

Vatkaa kaikki täytteen aineet tasaiseksi massaksi ja kaada keksipohjan päälle.

Paista uunin alatasolla n. tunnin verran 170 asteessa.

Anna kakun jäähtyä hyvin.

Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla.

Minä tein tuon kakun 22cm irtopohjavuokaan ja täytettä oli ihan sopiva määrä, mutta keksipohjaa olisi voinut olla vähemmänkin.

Laitoin vuoan pohjalle leivinpaperin ja kakun sai hyvin siirrettyä paperin päältä pois tarjoiluvadille. Ainoa ongelma että paistaessa kakkua oli se, että valui uunin pohjalle keksipohjasta rasvaa joka sitten kärysi. Kannattakin vaikka laittaa pelti uunin pohjalle jonne rasva sitten tippuisi. Helpompi pestä se pelti mitä uuni.

Ja pitää kyllä ihan paikkansa, että juustokakku on parasta seuraavana päivänä, oli toki hyvää myös valmistus päivän iltana kun sai 8 tuntia tekeytyä ennen tarjoilua, mutta kyllä oli hyvää seuraavana päivänä. Ja aivan ehdottomasti kannattaa tarjota mansikkasurvoksen kanssa, raikastaan hyvin kakun.