Tällä samalla ohjella teen oikeastaan aina suolaisen piirakan, täytteet vain vaihtuvat.
Tällä kertaa täytteenä kinkkua, pekonia, purjoa, keltaista paprikaa, suikalejuureksia ja persiljaa.
Täytteen päälle:
1 prk ranskankermaa
1 prk kermaviiliä
3 munaa
juustoraastetta
hieman maitoa ja suolaa
Pohja:
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl juustorastetta
1 dl kylmää vettä
Sekoita jauhot, suola ja juustoraaste, lisää pehmeä margariini ja nypi aineet sormin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua hetki jääkaapissa.
Kaulitse taikina pellille ja paista alimmalla ritilätasolla 225 asteessa 10 min. lisää täytteet ja jatka paistamista n. 20 min.
Itse tein taikina kaksinkertaisena, ehkä noin 2/3 osaa taikinasta käytin, mahtui isolle pellille ja pakkaseen laitoin lopun taikinan. Jäi sen verran että siitä saa vielä pyöreään vuokaan tehtyä piirakan.
Kommentit